MATTER OF ARTS

Wat is eigenlijk "the matter of arts?" 

Matter of Arts is de ZZP-praktijk van theatermaker Anne Rats en gaat uit van de kracht van theater en verhalen vertellen. Deze kracht doet niet alleen zijn werk in het theater, maar ook daarbuiten. Hieronder zie je wat de Matter of Arts kan zijn voor jouw bedrijf of voor jou persoonlijk! Los van de workshops/trainingen op de site kun je altijd contact opnemen met Matter of Arts met een hulpvraag: de kracht van theater werkt voor veel meer dan je denkt!  

“Every person makes a seed grow. One person comes in and waters it. Another person tills the soil. But you know you are making an impact on the world. You know you are changing someone’s mind”

-Chadwick Boseman

unsplash%20speech_edited.jpg

Sprekerscoach

hele jaar door

1 dagdeel (4 uur), individueel

Door een combinatie van verschillende speloefeningen, fysieke bewustwording en oefeningen in tekstbehandeling leer je, of je nu een speech moet geven of een belangrijk gesprek hebt, hoe een boodschap goed over te brengen. Je gaat met mij (een acteur wiens werk het is om avond na avond een publiek voor zich te winnen) naar aanleiding van een beroemde speech en evt. je eigen tekst kijken: wat werkt en wat niet, wanneer raak je iemand, wanneer raak je iemand kwijt? Hoe presenteer je, kortom, de beste versie van jezelf? 

Prijs:

€200,00 ex btw

Schermafbeelding 2020-08-22 om 20.09.19.

BedrijfsMasterclass Improvisatie

hele jaar door

3 uur, groep 6-20 pers. 

Deze BedrijfsMasterclass is te boeken als een in-company workshop of als een bijzonder bedrijfsuitje. van verschillende eenvoudige theateroefeningen en spelvormen verhalen en scènes te improviseren. Alles draait bij improvisatie om creativiteit, wendbaarheid, samenwerking en fantasie. De duur en de inhoud van de workshop kan op basis van jouw doelstelling op maat worden gemaakt

Vanaf:

€495,00 ex btw

 Workshopdocent/coach

Trainingen

unsplash theatermaken.jpg

Auditietraining

hele jaar door, individueel

Ben jij tussen de 16 en 25 jaar? Heb jij een diploma op zak of zit je in je eindexamenjaar? Heb jij het plan om auditie te gaan doen voor een theaterschool? Maar zie je door de verschillende opleidingen en auditie-eisen door de bomen het bos niet meer? Of ben je al een tijdje aan het spelen en wil je beter worden in auditie doen? Hier kan Matter of Arts je mee helpen!

Prijs

in overleg

Schermafbeelding 2020-08-22 om 20.09.51.

HerfstMasterclass Nachtgasten

19 t/m 23 oktober 2020

hele dagen, groep 6-12 pers.

Dompel je 5 dagen lang onder in de wereld van Nachtgastenimprovisaties: op hoog niveau toneelspelen zonder van te voren te weten wat er gaat gebeuren en wat je gaat zeggen. Bij Nachtgastenvoorstellingen krijgen acteurs (afkomstig uit verschillende vakdisciplines, o.a. theater/film/musical), pas als het publiek zit te horen welk verhaal en wat voor rollen ze gaan spelen. Bij de zomermasterclass krijg jij de kans met deze methode te werken en om te leren van een ervaren Nachtgastacteur 

Spelervaring is niet vereist, enorme liefde voor theater wel!

Prijs

300,00 ex btw (incl. lunch)

C1_03882.jpg

Training Elementair Spel

15 t/m 19 juli 2021

hele dagen, groep 6-10 pers. 

Op basis van moderne theaterscenes leer je de "vier pijlers" van scenestructuur en -ontwikkeling: conflict / situatie, relatie, begin-midden-einde (boog) en omgeving. Ook werken we aan personages (wie ben je, waar kom je vandaan, wat wil je en waarom wil je dat) En: niet alles in een tekst staat letterlijk op de regels. Alles wat onder de geschreven regels broeit, dat maakt een scene interessant. Je leert subtekst en logica in scenes bloot te leggen. Je doet ervaring op door met andere acteurs te werken, te luisteren en te reageren, en in het moment keuzes te maken!

Prijs

300,00 ex btw (incl. lunch)

Actrice

Presentator/host

Huiskamervoorstelling

17849678224414406.jpg

Actrice voor theater, film, televisie/ maker van theatrale acts en schrijver/maker/speler van bijzondere scenes voor bij jou of je buren in de tuin of in je bedrijf. 

GEBOORTEJAAR 

1987

LENGTE

165 cm

TALEN

Nederlands, Engels, Frans, Duits

STEM

mezzo sopraan

Prijs

in overleg

17850767080737726.jpg

Zoek je een presentator of host voor je evenement? Of iemand die de commercial voor jouw bedrijf presenteert? Rats is een bevlogen en betrokken partner die inhoudelijk input kan leveren en van jouw evenement, groot of klein, iets intiems, leuks en bijzonders maakt!

Prijs:

in overleg

17850767080737726.jpg