BINNENKORT: KONING

jpeg STO Koning_AfficheAUG2020_DEF1.jpg

KONING is een gloednieuw en hyperactueel stuk met in de hoofdrollen Roos Drenth, Anne Rats en Koen Wouterse, spelers van De Jonge Stokerij/StokerijJONG en twaalf amateurspelers. Geinspireerd op grote koningen: Willem Alexander, Mohammed Ali, Elvis Presley, Beyonce, Koning Arthur en Black Panther, aangedreven door muziek van Nieuw Niks.

Wat zou jij doen als jij de Koning was? Wat zou je doen als jij de macht had? Waarom worden dingen besloten? Waarom zijn sommige mensen zo boos op elkaar? En wat is de andere kant van onze eigen mening? Nemen onze leiders genoeg verantwoordelijkheid? En nemen we zelf genoeg verantwoordelijkheid? Of moeten we het zwaard uit de steen trekken, en zeggen: “ik ben de koning en ik ga voor jullie zorgen”? Dit zijn vragen voor alle leeftijden die in deze voorstelling voorbijkomen

HET VERHAAL

De Koning is ziek en moet zijn troonopvolger benoemen. Hij heeft 21 kinderen, een lieve vrouw en een zeer ambitieuze Eerste Minister. Maar wie is het meest waardig? Uit de hele wereld komen er mensen die aanspraak maken op de troon. Er wordt gezongen, gevochten, gedebatteerd en gedanst, maar niemand lijkt sterk genoeg om het gewicht van de Kroon te dragen. De Koning kiest voor zijn eigenzinnige dochter Alex, maar daar is niemand het mee eens. Dat vindt ze zelf ook en weigert. De Koning slaat zijn zwaard in een grote steen en zegt: “Enkel wie het waard is om te regeren krijgt mijn zwaard uit de steen. Tot die tijd blijft mijn troon leeg”.  Lukt het Alex om het land te redden?

Speeldagen:

3 januari 10.30/14.30

4 januari 10.30/14.30

5 januari 10.30/14.30

6 januari 10.30/14.30

7 januari 10.30/14.30

Volwassenen:  € 18,00

Kinderen: € 15,00